ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
                                                                       

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΗΤΑ-ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ

 Η ακαδημαϊκή κοινότητα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συμμετέχουμε με βαθύτατη οδύνη στο πένθος για την εκδημία του εκλεκτού συναδέλφου μας Καθηγητή Νικήτα-Σπύρου Κουτσούκη. Εξαίρετος συνάδελφος και υπέροχος δάσκαλος. Υπηρέτησε με αφοσίωση το Τμήμα μας, αλλά και γενικότερα τη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, της οποίας διετέλεσε Κοσμήτορας καθώς και του Πανεπιστημίου του οποίου υπήρξε Αντιπρύτανης. Άνθρωπος προσηνής, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Θα μείνει πάντα ζωντανός στη μνήμη μας για την ευγένεια, την καλοσύνη και τη διάθεση προσφοράς.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στεκόμαστε ομόθυμα κοντά της.

Η κηδεία του  εκλιπόντος  θα τελεσθεί στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 13:00.

Πραγματοποιήθηκε η Φοιτητική Ημερίδα «Ελλάδα 2030. Βιώσιμη Ανάπτυξη» στο Τμήμα Πολίτικης Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων

Περισσότερα, δείτε σε https://pedis.uop.gr/?p=18535

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κόρινθος, 30/11/2018

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να παραστείτε στην τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Κορινθίων (Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη, Κόρινθος).

Πρόγραμμα ορκωμοσίας:

10:00: Ορκωμοσία αποφοίτων Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών

11:30: Ορκωμοσία αποφοίτων των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών:

  • του ΠΜΣ «Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές»
  • του ΠΜΣ «Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία»
  • του ΠΜΣ «Μεσογειακές Σπουδές»
  • του ΠΜΣ «Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων»

Η παρουσία σας θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς και τους φοιτητές μας.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Νικόλαος Τζιφάκης

Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας για την Ευρώπη του Πανεπιστημίου του Canterbury (Νέα Ζηλανδία) και την αντιπροσωπεία Konrad Adenauer-Stiftung (KAS) στην Ελλάδα, διοργανώνουν διεθνές συνέδριο με αντικείμενο την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Βαλκάνια. Το διάστημα 4-5 Ιουνίου εισηγητές από την Ευρώπη και πέραν αυτής θα διερευνήσουν πολλές διαφορετικές όψεις της κατάστασης για τις χώρες των Βαλκανίων με τα σημαντικά προβλήματα ανάπτυξης, δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής, αλλά και τις μεγάλες προοπτικές στο πλαίσιο της Ευρώπης. Έντεκα χρόνια μετά την ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στην ΕΕ, και πέντε μετά από την ένταξη της Κροατίας, οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων εξακολουθούν να υστερούν σε σημαντικούς δείκτες δημοκρατίας, αλλά και βιώσιμης ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, το μέλλον της Ευρώπης αποτελεί αντικείμενο δημόσιας συζήτησης, η οποία συχνά χαρακτηρίζεται από την πόλωση, λόγω και της ανόδου του ευρωσκεπτικισμού σε αρκετές χώρες. Κατά συνέπεια, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων απαιτεί συστηματική προσπάθεια για την εκπλήρωση του στόχου. Στην κατεύθυνση αυτή, η ακαδημαϊκή έρευνα αναδεικνύει τους τομείς προτεραιότητας, τους ειδικότερους στόχους στους οποίους παρουσιάζεται υστέρηση, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων.

Οι θεματικές του συνεδρίου περιλαμβάνουν τα εξής ζητήματα:      

  • Οι προκλήσεις και τα προβλήματα της ένταξης στην ΕΕ των υποψηφίων και των προς ένταξη χωρών των Δυτικών Βαλκανίων,
  • Οι επιτυχίες και αποτυχίες της πολιτικής της ΕΕ για ειρήνη και παγίωση των κρατικών θεσμών
  • Η πολιτική συνοχής της ΕΕ στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη
  • Η ΕΕ και η επίλυση του ελληνικού προβλήματος
  • Η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.  

Για συμμετοχή στο συνέδριο απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και το συνέδριο θα βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://pedis.uop.gr/?p=9473

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνει στο πλαίσιο της Ενότητας Jean Monnet “EuroPolA” Θερινό Σχολείο με θέμα «Ανάλυση Δεδομένων Δημόσιων Πολιτικών της ΕΕ».

Το Θερινό Σχολείο EuroPolA 2018 διαρκεί 5 ημέρες (9-13 Ιουλίου 2018) με τη μορφή σεμιναρίου και θα διεξαχθεί στην Κόρινθο.

Είναι εντατικό, έχει θεματική προσέγγιση και με έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων. Επικεντρώνεται στις δημόσιες πολιτικές της ΕΕ και την ανάλυση σχετικών δεδομένων, κυρίως από τη Eurostat, με τη χρήση λογισμικών εργαλείων. Εκ φύσεως διεπιστημονικό, αφορά μία ταχύρυθμη εισαγωγή (α) στην ανάλυση περιεχομένου δημόσιων πολιτικών με επίκεντρο την ΕΕ (β) την ανάκτηση και την ανάλυση δεδομένων για τις πολιτικές αυτές, (γ) τη χρήση προηγμένων λογισμικών εργαλείων ανάλυσης δεδομένων και παραγωγής αυτοματοποιημένων αναφορών.

Το Θερινό Σχολείο μπορεί να δεχθεί έως και 35 συμμετέχοντες.

Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής: 5 Ιουλίου 2018

Αναλυτικές πληροφορίες και διαδικασία συμμετοχής στη διεύθυνση: http://pedis.uop.gr/?p=9750

 

         

         

  

 μοδιπ3    DIAGONISMOI2    
 banner diavgeia   εντυπα     επιτροπή
baner 2  

 

 

WorldData UOP 
    SiG logo 2    

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies
Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες