ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
                                                                       

Νέο ΠΜΣ graphic2

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Πάτρα,  ανακοινώνει την έναρξη του Π.Μ.Σ. ‘’Σύγχρονες Εφαρμογές Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας’’ τον Οκτώβριο 2023, κατά το ακαδημαϊκό εξάμηνο 2023 – 2024, και προσκαλεί τους αποφοίτους του, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο, σε υποβολή αίτησης συμμετοχής.

Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 4901 τ.Β’ / 16.09.2022 και τον εγκεκριμένο Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών, το νέο Π.Μ.Σ. έχει ως αντικείμενο την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων καθώς και την ανάπτυξη τεχνολογιών, μοντέλων και μεθόδων σε γνωστικά αντικείμενα που αφορούν στις σύγχρονες τεχνολογίες:

  • των μικροδικτύων και της διασύνδεσης αυτών με ισχυρά δίκτυα
  • της εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια
  • των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων

Με την επιτυχή ολοκλήρωση φοίτησης διάρκειας τριών εξαμήνων, στους απόφοιτους του προγράμματος απονέμεται Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) με τίτλο «Σύγχρονες Εφαρμογές Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών, Σχολών Θετικών Επιστημών, τμημάτων Τ.Ε.Ι. με αντικείμενο συναφές της Ενέργειας, της Ηλεκτρονικής, και των Ηλεκτρολόγων/Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ, καθώς επίσης φοιτητές προπτυχιακών προγραμμάτων, οι οποίοι βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο υποχρεωτικής φοίτησης και είναι σε θέση να προσκομίσουν βεβαίωση περάτωσης σπουδών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση, συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα στοιχεία τους σε ειδική φόρμα και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Η καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, μετά την παράταση, είναι η 25η Σεπτεμβρίου 2023.

Αναλυτικότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ, καθώς επίσης στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφίων φοιτητών εδώ

 

Το ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, της ΣΧΟΛΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, με έδρα την Καλαμάτα, διοργανώνει για 5η χρονιά Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου»/«Master of Science (M.Sc.) in Technology and Quality of Table Olives and Olive Oil» και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση για την κάλυψη είκοσι (20) θέσεων  για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Απευθύνεται σε αποφοίτους Α.Ε.Ι. που σχετίζονται με την καλλιέργεια του δένδρου της ελιάς, με την παραγωγή και την τεχνολογία της ελιάς, του ελαιολάδου αλλά και των τροφίμων γενικότερα, σε στελέχη εργαστηρίων, σε συμβούλους, σε στελέχη του χώρου της εστίασης καθώς και σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη γνώση για την παραγωγή και την τεχνολογία της επιτραπέζιας ελιάς, του ελαιολάδου, αλλά και των μεταποιημένων προϊόντων τους.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο 2023, ενώ το πρόγραμμα σπουδών που αναπτύσσεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα με συνδυασμό εξ αποστάσεως και δια ζώσης εκπαίδευσης οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου» / «Master οf Science (M.Sc.) in Technology and Quality of Table Οlives and Olive Oil», προσφέροντας ενενήντα (90) ECTS κατά τα διεθνή πρότυπα.

Νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων:  έως 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. στο τηλέφωνο 2721045268 καθημερινά 09.00-14:00 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΙΤΗΣΗ

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις (για κενές θέσεις) για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές».

Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η ανάπτυξη γνώσεων και ερευνητικών δεξιοτήτων σχετικά με τους θεσμούς, τις διαδικασίες, τους στόχους και τα αποτελέσματα των σύγχρονων μορφών διακυβέρνησης και δημόσιων πολιτικών με έμφαση στον ευρωπαϊκό χώρο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σε κράτη και οικονομίες με αυξημένη βαρύτητα στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει ένα εύρος μαθημάτων στα πεδία των Κοινωνικών Επιστημών και των Ανθρωπιστικών Σπουδών κάθε ένα από τα οποία αναπτύσσει ζητήματα αιχμής και χρησιμοποιεί υψηλού επιπέδου διδακτικές μεθόδους και εργαλεία γνώσης. Οι φοιτητές αποκτούν θεωρητική κατάρτιση και, ταυτόχρονα, εξοικείωση με εμπειρικά δεδομένα με γνώμονα την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων αναντικατάστατων για την επιδίωξη μίας δυναμικής επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Το πρόγραμμα είναι 12μηνης διάρκειας (παρακολούθηση μαθημάτων κατά τη χειμερινή και εαρινή περίοδο και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας κατά τη θερινή περίοδο) και οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ) στη Διακυβέρνηση και τις Δημόσιες Πολιτικές. Βρίσκεται σε διαδικασία τροποποίησης ως πλήρως εξ αποστάσεως πρόγραμμα από το ακαδ. έτος 2023-24.

Νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 11 Σεπτεμβρίου 2023 (για κενές θέσεις)

Πληροφορίες  στη διεύθυνση: https://governance.pedis.uop.gr/

Τηλ. 2741040040

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πρόσκληση

Αίτηση

Αφίσα

Περισσότερες Πληροφορίες σχετικά στην ιστοσελίδα του Δ.Π.Μ.Σ.

 

         

         

  

 μοδιπ3    DIAGONISMOI2    
 banner diavgeia   εντυπα     επιτροπή
baner 2  

 

 

WorldData UOP 

 logo eunice

EUNICE - ΠΑΠΕΛ

  SiG logo 2    

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies
Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες