ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
                                                                       

Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 , πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου «Οlympia Forum».

Οι εργασίες του Συνεδρίου διεξήχθησαν στο λίκνο του Παγκόσμιου Πολιτισμού , την Αρχαία Ολυμπία, και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις

της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, μοναδικού σημείου αναφοράς που παραπέμπει ευθέως στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων

Στο «Οlympia Forum» συμμετείχαν με τις εισηγήσεις και παρεμβάσεις τους Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, εκπρόσωποι των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής, Βουλευτές, Αιρετοί και των δύο βαθμίδων Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Εθνικών Φορέων και Οοργανισμών, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακών Εταιριών, διακεκριμένοι Επιχειρηματίες, όπως και εξειδικευμένοι Επιστήμονες .

Προσκεκλημένος ομιλητής από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ήταν ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής Παναγιώτης Αλεξόπουλος , ο οποίος μετέφερε και σχετικό χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιου Κατσή.

Ο κ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος , τόνισε ότι

«Ο αθλητισμός έχει μετεξελιχθεί σε μία επιχειρηματική δραστηριότητα με μεγάλη δυναμική, καθώς προσελκύει διεθνώς εκατοντάδες εκατομμύρια οπαδών-θεατών-φιλάθλων . Για να αξιοποιήσει η χώρα μας αυτή τη δυναμική, θα πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα των παραγόντων που ασχολούνται με την δομή και τη λειτουργία των αθλημάτων . Σήμερα, η δομή βασίζεται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό που βεβαίως είναι η πηγή και το κύτταρο ανάπτυξης του επαγγελματικού αθλητισμού, αλλά δυστυχώς στην πορεία προς τον επαγγελματικό αθλητισμό δεν αξιοποιούνται σχετικές επιστήμες , όπως το sport management . Μέσα από τον αθλητισμό μπορούν να αναδειχθούν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και συνέργειες όπως ο αθλητικός τουρισμός, η ανάπτυξη και οργάνωση θεματικών ενοτήτων που θα έχουν να κάνουν με ειδικές διοικητικές δομές στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα της περιφερειακής ενότητας Ηλείας , και τις οποίες ο κ. Αλεξόπουλος πρότεινε και ανάλυσε διεξοδικά.»

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, καθώς αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ των Συνέδρων, με σκοπό την προσέγγιση των καίριων θεμάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, ώστε να οδηγηθούν οι ιθύνοντες σε κρίσιμα συμπεράσματα για το προφίλ και τις διεκδικήσεις στους τομείς της οικονομίας, παραγωγής ,ανάπτυξης, αθλητισμού ,τουρισμού, πολιτισμού.

 

         

         

  

 μοδιπ3    DIAGONISMOI2    
 banner diavgeia   εντυπα     επιτροπή
baner 2  

 

 

WorldData UOP 

 logo eunice

EUNICE - ΠΑΠΕΛ

  SiG logo 2    

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies
Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες