ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
                                                                       

EUNICE: TO ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 eunice ga photo 1    eunice ga photo 2

 

 H Συμμαχία EUNICE στην οποία συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εισέρχεται στη δεύτερη φάση της με στόχο την ενδυνάμωση των φοιτητών και φοιτητριών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προκλήσεων και ευκαιριών.

 Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη φάση του EUNICE-European University for Customized Education (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για την Εξατομικευμένη Εκπαίδευση) ξεκινά το Νοέμβριο του 2023 με χρηματοδότηση ύψους 14 εκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 Η κοινοπραξία EUNICE αποτελείται από δέκα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια υπεύθυνα για την εκπαίδευση 150,000 φοιτητών/τριων. Περιλαμβάνει 60 σχολές 15.000 καθηγητές/τριες και διοικητικό προσωπικό και επιστημονικό έργο που αποτυπώνεται σε περισσότερες από 280.000 επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Κατάνια, 20 Σεπτεμβρίου 2023 - Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EUNICE πραγματοποίησε πανηγυρική Γενική Συνέλευση στο Πανεπιστήμιο της Κατάνια (Ιταλία) την παραμονή της τρίτης επετείου από την έναρξη του έργου και πριν την εκκίνηση της  νέας φάσης του στην οποία συμμετέχει ως εταίρος το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Οι Πρυτάνεις και εκπρόσωποι των δέκα Πανεπιστημίων της συμμαχίας έκαναν απολογισμό της έως τώρα πορείας του έργου και εκτίμηση της μελλοντικής της πορείας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη κοινών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πτυχίων, και συνεργασίας στον τομέα της έρευνας.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τον Πρύτανη Καθηγητή Αθανάσσιο Κατσή, την Αντιπρύτανι Δοικητικών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας κα. Ευθαλία (Έλια) Χατζηγιάννη, τον Καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, κ. Νικόλαο Βώρο και τη Λέκτορα κ. Αρετή Βογοπούλου.

Στον Χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναφέρθηκε στο EUNICE ως εργαλείο ανάπτυξης και διεθνοποίησης του Πανεπιστήμιου ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ιδιαίτερα υψηλή ανταπόκριση των φοιτητών/τριων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στα κοινά μαθήματα που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EUNICE.

Tο πρόγραμμα συμπεριελάμβανε εκτός από τη συνάντηση των Πρυτάνεων, συναντήσεις μεταξύ των Αντιπρυτάνεων και άλλων εκπροσώπων των πανεπιστημίων για την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και της κινητικότητας όσο και συναντήσεις με εκπροσώπους φοιτητών/τριων.

Η έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης και η παρουσίαση των κύριων δράσεων είναι διαθέσιμα στο σύνδεσμο: “Αctivating a European University” https://youtu.be/RagasVvptDc.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.uop.gr/eksostrefeia/eunice  /  https://eunice-university.eu

 

EUNICE: Tο Επόμενο Βήμα Ανάπτυξης

 

Νέα παράταση  στις ηλεκτρονικές εγγραφές επιτυχόντων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Δελτίο Τύπου) ανακοινώνεται ότι λόγω της συνέχισης των έκτακτων  και απρόσμενων συνθηκών που πλήττουν τη χώρα μας, η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,  παρατείνεται έως και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων πραγματοποιείται  υποχρεωτικά ηλεκτρονικά,  μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2023 του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://eregister.it.minedu.gov.gr .

Η παράταση που δίνεται αφορά τους:

  • Επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων
  • Επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις
  • Επιτυχόντες με την ειδική κατηγορία Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμανικής Μειονότητας Θράκης
  • Αποφοίτους Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ, με διακρίσεις σε επιστημονικές Ολυμπιάδες (καθώς για τη συγκεκριμένη κατηγορία δεν εφαρμόζεται ηλεκτρονική εγγραφή, παρατείνεται η προθεσμία εγγραφής τους στις Γραμματείες των Ιδρυμάτων).

                                                            Από το Τμήμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Δελτίο Τύπου) ανακοινώνεται ότι λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών που πλήττουν τη χώρα μας και των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που έχουν προκύψει, η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,  παρατείνεται έως και την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων πραγματοποιείται  υποχρεωτικά ηλεκτρονικά,  μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2023 του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://eregister.it.minedu.gov.gr .

Η παράταση που δίνεται αφορά τους:

  • Επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων
  • Επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις
  • Επιτυχόντες με την ειδική κατηγορία Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμανικής Μειονότητας Θράκης
  • Αποφοίτους Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ, με διακρίσεις σε επιστημονικές Ολυμπιάδες (καθώς για τη συγκεκριμένη κατηγορία δεν εφαρμόζεται ηλεκτρονική εγγραφή, παρατείνεται η προθεσμία εγγραφής τους στις Γραμματείες των Ιδρυμάτων).

                                                            Από το Τμήμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

pritanisΑγαπητοί πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες,

Σας καλωσορίζουμε στο νέο σας ξεκίνημα, που θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να πραγματοποιήσουμε μαζί. Αγωνιστήκατε σκληρά για να πετύχετε το στόχο της εισαγωγής σας στο Ίδρυμα και σας συγχαίρουμε γι’ αυτό. Η επιτυχία σας αυτή σας δίνει κάθε δικαίωμα να ελπίζετε για την πρόοδό σας στο χώρο της επιστήμης σας. Εκείνο όμως που θεωρούμε ότι είναι μία δεύτερη επιτυχία για εσάς, είναι να αγαπήσετε τις σπουδές σας και να τις ολοκληρώσετε με ενδιαφέρον και αναζητήσεις έτσι ώστε τελειώνοντας να είστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσετε και να τις αξιοποιήσετε. Είμαστε υποχρεωμένοι και έτοιμοι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτό.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διανύοντας τη τρίτη δεκαετία λειτουργίας του, έχει καθιερωθεί ως το κυρίαρχο ακαδημαϊκό Ίδρυμα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια, με καινοτόμα έρευνα και έτοιμο να σας μυήσει στον κόσμο των επιστημών ώστε και εσείς να συμβάλετε στην επιστημονική έρευνα και στην παραγωγή νέας γνώσης.

Η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα σας στηρίξει στα όποια προβλήματα ανακύψουν στη διάρκεια των σπουδών σας. Θα είμαστε εδώ για να συζητάμε και να βρίσκουμε λύσεις.

 Σας εύχομαι να απολαύσετε το ταξίδι της γνώσης το οποίο μόλις ξεκινάτε!

Με τιμή,

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής

Γίνεται γνωστό στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2023 (συμπεριλαμβανομένης της ειδικής κατηγορίας «Έλληνες Πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης» και της ειδικής κατηγορίας ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις) στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ότι, σύμφωνα με την από 30.8.2022 ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής ξεκίνησε την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023.

Η εγγραφή των επιτυχόντων πραγματοποιείται στο ανωτέρω διάστημα υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr .

Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές μπορείτε να βρείτε στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού https://www.minedu.gov.gr/news/56288-30-08-23-ilektroniki-eggrafi-epityxonton-stin-tritovathmia-ekpaidefsi .

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής (μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής στη σχετική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού), οι επιτυχόντες παρακαλούμε όπως επισκεφθούν τον ιστότοπο του Τμήματος εισαγωγής τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία ταυτοπροσωπίας και τον τρόπο πρόσβασής τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Διαγραφές Φοιτητών

Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε πρόγραμμα σπουδών α΄ κύκλου Τμήματος ή Σχολής Α.Ε.Ι. ή Α.Ε.Α. της ημεδαπής, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο

είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα μέσω του ίδιου πληροφορικού συστήματος τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα. Οι επιτυχόντες που είχαν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε πρόγραμμα σπουδών α΄ κύκλου Τμήματος ή Σχολής Α.Ε.Ι. ή Α.Ε.Α. της ημεδαπής, αλλά έχουν προχωρήσει ήδη στη διαγραφή τους, απευθυνόμενοι κατευθείαν στη Γραμματεία του παλαιού Τμήματος/Σχολής το προηγούμενο διάστημα (πριν την έναρξη της ηλεκτρονικής διαδικασίας), είναι επίσης υποχρεωμένοι να δηλώσουν στο ίδιο σημείο της ηλεκτρονικής εφαρμογής το Τμήμα ή Σχολή της προηγούμενης εγγραφής

Εγγραφές επιτυχόντων με την ειδική κατηγορία Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται επίσης, ότι η εγγραφή των επιτυχόντων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή από 31 Αυγούστου έως και 8 Σεπτεμβρίου 2023.

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, οι εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, οφείλουν στο ίδιο διάστημα υποβολής της αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής (31.08.2023 έως 08.09.2023) να αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη γραμματεία του Τμήματος επιτυχίας τους σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει να αποστείλουν ή καταθέσουν αυτοπροσώπως, όπως παραπάνω, βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ΄ αυτόν, από Δήμο των ανωτέρω Νομών.

Εγγραφές επιτυχόντων με την ειδική κατηγορία των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις

Οι επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις αφού πραγματοποιήσουν την ηλεκτρονική εγγραφή, υποχρεούνται, εντός της ίδιας προθεσμίας, να καταθέσουν αυτοπροσώπως ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο από τους ίδιους πρόσωπο στη γραμματεία του Τμήματος επιτυχίας τους ή εναλλακτικά με ταχυμεταφορά και απόδειξη παραλαβής, τα ακόλουθα δικαιολογητικά προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους:

α) Ευκρινές φωτοαντίγραφο του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο αποδεικνύεται η ακριβής ημερομηνία γέννησης και τα ονομαστικά τους στοιχεία.

β) Ευκρινές φωτοαντίγραφο του Τίτλου απόλυσης: απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου από το οποίο αποφοίτησε.

γ) Ευκρινές φωτοαντίγραφο του Πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης που έχει εκδοθεί είτε α) από αρμόδια επταμελή Επιτροπή του νοσοκομείου, όπως αυτές συστήνονται κάθε χρόνο, με υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την αρ. Φ.151/17897/Β6/2014 (ΦΕΚ 358 Β΄) κοινή υπουργική απόφαση, είτε β) από την Επιτροπή εξέτασης ενστάσεων υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% η οποία συγκροτείται με κοινή υπουργική απόφαση, κατόπιν εισήγησης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Υγείας.

δ) Τρεις (3) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Από το Τμήμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

 

         

         

  

 μοδιπ3    DIAGONISMOI2    
 banner diavgeia   εντυπα     επιτροπή
baner 2  

 

 

WorldData UOP 

 logo eunice

EUNICE - ΠΑΠΕΛ

  SiG logo 2    

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies
Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες