ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
                                                                       

Στην επικαιροποίηση του μητρώου των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Νομό Μεσσηνίας προχωρούν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχουν υπογράψει με σκοπό τη διασύνδεση της πραγματικής οικονομίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η χαρτογράφηση των λειτουργικών χαρακτηριστικών των επιχειρήσεων του νομού συνάδει με την διεθνή πρακτική και θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες και στοιχεία στους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς, τις επιχειρήσεις, την κεντρική διοίκηση και τους ΟΤΑ σε θέματα σχεδιασμού υποδομών, χωροταξικών σχεδίων και χρηματοδοτικών εργαλείων, προσέλκυσης επενδύσεων και χάραξης πολιτικής στον νευραλγικό για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη χώρο των επιχειρήσεων.

Οι βασικοί στόχοι της συνεργασίας συνοψίζονται ως εξής:

  • Αξιόπιστη καταγραφή των επιχειρήσεων και των βασικών αντικειμένων δραστηριότητας τους.
  • Παρακολούθηση της πορείας των επιχειρήσεων μέσω συγκεκριμένων δεικτών και δημιουργίας παρατηρητηρίου αγοράς.
  • Συμμετοχή των επιχειρήσεων σε προγράμματα χρηματοδότησης.
  • Ενίσχυση της εξωστρέφειας.
  • Προσέλκυση επενδύσεων.

Το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί από το Εργαστήριο Χρηματοοικονομικής, Ανάλυσης Δεδομένων και Λογιστικών Μελετών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

 

         

         

  

 μοδιπ3    DIAGONISMOI2    
 banner diavgeia   εντυπα     επιτροπή
baner 2  

 

 

WorldData UOP 
    SiG logo 2    

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies
Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες