ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
                                                                       

Στην πρώτη Γενική Συνέλευση, μετά την ένταξή του στην κοινοπραξία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EUNICE τον περασμένο Σεπτέμβριο, συμμετείχε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το τριήμερο 14 – 16 Δεκεμβρίου.

Η Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, κ. Ευθαλία (Έλια) Χατζηγιάννη και ο Πρόεδρος του Τμήματος ΗΜΜΥ, καθηγητής Νικόλαος Βώρος,  εκπροσώπησαν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Γενική Συνέλευση των δέκα εταίρων του EUNICE, που πραγματοποιήθηκε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Cottbus του Βραδεμβούργου στη Γερμανία.

Ως νέο μέλος, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπως επίσης το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του Βιζέου (Πορτογαλία) και το Πανεπιστήμιο του Κάρλσταντ (Σουηδία), συμμετείχε στις διαδικασίες της Συνέλευσης, η οποία είχε ως κεντρικό θέμα την επέκταση του έργου για μία τετραετία, μέσα από νέο κύκλο χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κοινοπραξίες ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Έχοντας ήδη χαράξει μία επιτυχημένη πορεία, με πλήθος δράσεων και σημαντικών αποτελεσμάτων προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός συμπαγούς δικτύου ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με οφέλη για τους φοιτητές, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων – μελών, το EUNICE προετοιμάζεται για μία ακόμα πιο δυναμική συνέχεια, με την ενεργό συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που αναμένεται να εμπλακεί σε πακέτα εργασίας κομβικά για τις προσφερόμενες δραστηριότητες σε φοιτητές ανά την Ευρώπη και για την εξωστρέφεια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Το καλωσόρισμα από τους επτά κεντρικούς εταίρους της κοινοπραξίας ήταν θερμό, η προετοιμασία εντατική και η ανταλλαγή απόψεων ιδιαίτερα γόνιμη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το EUNICE ήδη αποτελεί ξεχωριστή νομική, μη-κερδοσκοπική, οντότητα της Διεθνούς Ένωσης του Δικτύου Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς (AISBL – International Association of the European Heritage Network).

EUNICE December 2022

 

         

         

  

 μοδιπ3    DIAGONISMOI2    
 banner diavgeia   εντυπα     επιτροπή
baner 2  

 

 

WorldData UOP 
    SiG logo 2    

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies
Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες