ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
                                                                       

278176354 4953326601419401 2850406814440524877 n

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην ανοικτή εκδήλωση SPORT_HUB Expo 2022 με τίτλο «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού».

Η εκδήλωση διεξήχθη στην Πάτρα από τις 8 έως τις 10 Απριλίου στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος». Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν μεταξύ άλλων: α) Διήμερο ανοιχτό συνέδριο με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, των αθλητικών φορέων της περιφέρειας, των Δήμων, των αθλητικών φορέων, των Επιμελητηρίων και των επαγγελματιών του αθλητισμού, β) Έκθεση Αθλητισμού για τις εξελίξεις στον κλάδο, τις τάσεις, τις νέες τεχνολογίες και τον αθλητικό τουρισμό, τη γνωριμία με ερασιτεχνικά αθλήματα και μη διαδεδομένα αθλήματα, την ανάδειξη των eSports, την προβολή νέων αθλητικών ειδών και προϊόντων, την παρουσίαση ελληνικών περιοχών ως κέντρα αθλητικού τουρισμού, και γ) Παράλληλες εκδηλώσεις και events. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, του Επιμελητηρίου Αχαḯας, του Επιμελητηρίου Ηλείας, Ο.Α.ΚΑ., Π.Ε.Α.Κ., Ε.Σ.Ν. «Παπαχαραλάμπειο».

Η συμμετοχή Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής εξωστρέφειας του Τμήματος, με σκοπό τη διεύρυνση των συνεργασιών, την ανάδειξη και προβολή του Τμήματος. Η ευρύτερη στρατηγική εξωστρέφειας του Τμήματος υλοποιείται μέσα από μια σειρά φοιτητοκεντρικές δράσεις, οι οποίες στοχεύουν στη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών του Τμήματος. Πιο συγκεκριμένα, υλοποιούνται :

(α) Δράσεις διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ειδικότερα του Τμήματος με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που περιλαμβάνουν συνεργασία με σχολεία και ενημερώσεις μαθητών με σκοπό την ανάδειξη του ΤΟΔΑ και την προσέλκυση υψηλού επιπέδου εισακτέων,

(β) Δράσεις υποστήριξης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του ΤΟΔΑ μέσα από την ανάδειξη των σημαντικών επιτευγμάτων τους, τη διοργάνωση εθελοντικών δράσεων, την εξασφάλιση της απασχόλησής τους σε επιχειρήσεις, προγράμματα εθελοντισμού, φοιτητικούς διαγωνισμούς και λοιπές δράσεις.

(γ) Δράσεις με σκοπό την ανάδειξη της έρευνας του τμήματος που περιλαμβάνουν την καταγραφή και προώθηση των συνεργειών του ΤΟΔΑ και των θεσμοθετημένων ακαδημαϊκών Εργαστηρίων του (μνημόνια συνεργασίας, ερευνητικά έργα, μελέτες κλπ.) με επιστημονικούς φορείς και αξιόλογους μεμονωμένους ερευνητές στην Ελλάδα και διεθνώς, την καταγραφή Εθνικών και Διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων του τμήματος, την ανάδειξη των θεματικών περιοχών ενασχόλησης των μελών του ΤΟΔΑ,

(δ) Δράσεις με σκοπό τη συνεργασία του ΤΟΔΑ με φορείς και επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν τη συνεργασία με επιχειρηματικούς και θεσμικούς φορείς, τη διερεύνηση των αναγκών της αγοράς εργασίας, τη συμμετοχή του ΤΟΔΑ σε σχετικές επιστημονικές δράσεις και εκδηλώσεις. Επιδιώκεται συνεργασία με φορείς και επιχειρήσεις που απασχολούν φοιτητές του ΤΟΔΑ στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης και οργάνωση σχετικών ημερίδων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε συνολικά το έργο του Τμήματος, αλλά και ειδικότερα τα Σύγχρονα, Καινοτόμα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών που προσφέρει το Τμήμα, όπως επίσης οι δράσεις και οι δυνατότητες διασύνδεσης και συνεργασίας του αθλητικού κόσμου με τα θεσμοθετημένα ακαδημαϊκά εργαστήρια του ΤΟΔΑ.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν:

  • ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης (Τάκης) Αλεξόπουλος, εκπροσωπώντας το ΤΟΔΑ, αλλά και το Εργαστήριο Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής (iSportManagement LAB). Ο κ. Αλεξόπουλος ήταν και προσκεκλημένος ομιλητής στην ενότητα «Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του Αθλητισμού», όπου συμμετείχε με ομιλία με θέμα «Η σύνδεση του Πανεπιστημίου με την τοπική αθλητική οικογένεια και η συμβολή του στη διαμόρφωση του αθλητισμού του αύριο».
  • ο Καθηγητής του ΤΟΔΑ, κ. Αθανάσιος Στρίγκας, εκπροσωπώντας το ΠΜΣ «Οργάνωση / Διαχείριση Αθλητισμού για άτομα με αναπηρίες», αλλά και το Εργαστήριο Εθελοντισμού στον Αθλητισμό και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες
  • η Γραμματέας του ΠΜΣ «Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Οργάνωση & Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων» κ. Βασιλική Βουδούρη, εκπροσωπώντας το παραπάνω μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών
  • ο υποψήφιος Διδάκτωρ ΤΟΔΑ κ. Δημήτρης Κοθρούλας, εκπροσωπώντας το Εργαστήριο Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής (iSportManagement LAB)
  • ο υποψήφιος Διδάκτωρ ΤΟΔΑ κ. Αλέξανδρος Βρής, εκπροσωπώντας το ΠΜΣ «Σύγχρονη Αθλητική Επικοινωνία, Δημοσιογραφία & Φωτοειδησιογραφία».

Οι παραπάνω συμμετέχοντες πλαισιώθηκαν από μια ομάδα εθελοντών φοιτητών, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά και ουσιαστικά στην υλοποίηση της δράσης αυτής.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν ενεργά και βοήθησαν ουσιαστικά στην επιτυχημένη διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης.

Καθηγητής

Παναγιώτης (Τάκης) Αλεξόπουλος

 

1  2   3 4

 

         

         

  

 μοδιπ3    DIAGONISMOI2    
 banner diavgeia   εντυπα     επιτροπή
baner 2  

 

 

WorldData UOP 
    SiG logo 2    

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies
Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες