ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρουσία στον Τύπο
                                                                       

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προχώρησε σε ένα ακόμη ουσιαστικό μνημόνιο συνεργασίας. Αυτή τη φορά με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου. Πρόκειται για μια δυνατή συνεργασία με ισχυρές προοπτικές και μοναδικές ευκαιρίες ανάπτυξης, η οποία αναμένεται να συνδέσει ιδανικά την καινοτομία της ακαδημαϊκής γνώσης με τη δύναμη και τις δράσεις ενός επιτυχημένου Φορέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, διαθέτει στη φαρέτρα του σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, προκειμένου να ενισχύσει τις αθλητικές υποδομές του, να σχεδιάσει τις μελλοντικές δράσεις του και να πρωταγωνιστήσει στο σύγχρονο αθλητικό γίγνεσθαι ως ένας σημαντικός πρωταγωνιστής τουριστικής, ναυταθλητικής και πολιτιστικής ανάπτυξης στη Νότια Αθήνα, πάντα μέσα από την υποστήριξη και τη συνεργασία του μοναδικού ελληνικού Πανεπιστημιακού Τμήματος που θεραπεύει το γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης του Αθλητισμού.

mnimonio pfaliro1

Το Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη υπέγραψαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΟΔΑ, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Διευθυντής του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Δοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής, κ.Παναγιώτης Αλεξόπουλος και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ.Γιάννης Φωστηρόπουλος. Στη συνάντηση αυτή ήταν επίσης παρόντες ο Καθηγητής του Τ.Ο.Δ.Α. και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων κ. Ιωάννης Δουβής και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, κ.Παναγιώτης Καρούμπαλης.

Αυτή η ιδιαίτερα θετική κίνηση συνεργασίας εντάσσεται στο στρατηγικό πλαίσιο συνεργασιών και εξωστρέφειας που έχει υιοθετήσει και έχει αναπτύξει με μεγάλη επιτυχία το τελευταίο διάστημα, το Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με σκοπό την εξακτίνωση της καινοτόμας ακαδημαικής γνώσης σε ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας, αλλά επίσης στοχεύει και στην ολιστική ενίσχυση και τον πολλαπλασιασμό των δράσεων θετικής ενίσχυσης του ρόλου της Διοίκησης του Αθλητισμού συνολικά μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Τέτοιες συνέργειες ενισχύουν τη θέση, το ρόλο και την αξία των αποφοίτων του Τμήματος του ΤΟΔΑ, οι οποίοι αποκτούν γέφυρες συνεργασίας και επαγγελματικής διεξόδου σε Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν ανάγκη από καταρτισμένα στελέχη για τις υπηρεσίες και τα τμήματά τους, αλλά βοηθούν σημαντικά και Δημοτικές Αρχές, όπως ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου προκειμένου να σχεδιάσουν και να υποστηρίξουν το όραμα τους για μια ανάπτυξη των αθλητικών δράσεων, αλλά και μια συνολική βελτίωση του αθλητικού, πολιτιστικού επιπέδου των υπηρεσιών και ποιόητας ζωής που προσφέρουν στους Δημότες τους.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεκμηριωμένης γνώσης, θεωρητικών επεξεργασιών και ερευνητικής εμπειρίας, τη φιλοξενία για εκπαιδευτικούς σκοπούς φοιτητών του Τ.Ο.Δ.Α. στις εγκαταστάσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα και σεμινάρια-διαλέξεις από έμπειρα στελέχη του Δήμου που θα προσφέρουν πολύτιμη γνώση στους φοιτητές του Τμήματος. Επίσης, προβλέπει τη διεξαγωγή ειδικών στοχευμένων ερευνών σε θέματα που άπτονται της αθλητικής διοίκησης, αλλά και την σύνταξη σχετικών εκθέσεων-μελετών και τη γενικότερη ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας μέσω παραγωγής δημοσιεύσεων, εκπαιδευτικού υλικού, τεχνογνωσίας, ανάλυσης πρωτογενών δεδομένων κ.ά.

Παράλληλα, η συνεργασία αναμένεται να προσφέρει στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου σημαντικές συμβουλευτικές υπηρεσίες καθώς και καταρτισμένους εθελοντές συνεργάτες από τη δεξαμενή των φοιτητών και αποφοίτων, ή μεταπτυχιακών φοιτητών του ΤΟΔΑ, οι οποίοι θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε ένα μεγάλο φάσμα αθλητικών διοργανώσεων. Ακόμη, η συνεργασία αυτή αναμένεται  να συμβάλει στην προαγωγή της αποτελεσματικότερης οργάνωσης και διαχείρισης των παρεχομένων αθλητικών υπηρεσιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου προς τους Δημότες του, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και τέλος, να προσδώσει ακαδημαϊκό κύρος, επιστημονική εγκυρότητα και μεθοδολογική αρτιότητα στις επιστημονικές, εκπαιδευτικές και λοιπές δράσεις του Δήμου.

 

         

         

  

 μοδιπ3    DIAGONISMOI2    
 banner diavgeia   εντυπα     επιτροπή
baner 2  

 

 

WorldData UOP 

 logo eunice

EUNICE - ΠΑΠΕΛ

  SiG logo 2    

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies
Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες