Πρόσκληση για προσφορά κοινών μαθημάτων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων EUNICE για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25

Ημερομηνία Δημοσίευσης:
Απριλίου
Image
shared-courses

 

Σας προσκαλούμε να υποβάλετε προτάσεις σχετικά με τη διδασκαλία κοινών μαθημάτων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων European University for Customised Education (EUNICE) για  το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. 

Το προτεινόμενο μάθημα μπορεί να απευθύνεται σε φοιτητές/τριες προπτυχιακού ή/και μεταπτυχιακού κύκλου/ων σπουδών.

Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 10 Απριλίου 2024 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: eunice@go.uop.gr με κοινοποίηση στο echatzi@go.uop.gr, συνοδευόμενες από ένα προσχέδιο του Οδηγού Σπουδών του μαθήματος (με βάση το επισυναπτόμενο πρότυπο αρχείο Study Guide template 2024-2025). 

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από την ακαδημαϊκή επιτροπή EUNICE του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ η τελική επιλογή των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί από την αρμόδια επιτροπή του EUNICE. 

Επισημαίνεται  ότι η Πρόσκληση για προσφορά κοινών μαθημάτων δημοσιεύεται σε όλα τα Πανεπιστήμια της Συμμαχίας EUNICE κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. 

Η διεξαγωγή των μαθημάτων  πραγματοποιείται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Moodle. Σημειώνεται ότι το εκπαιδευτικό υλικό που θα συνοδεύει το προτεινόμενο μάθημα θα πρέπει να είναι διαθέσιμο μέσω αυτής της πλατφόρμας σε όλους τους φοιτητές/τριες της Συμμαχίας που θα επιλεγούν να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο μάθημα. 

Βασικά κριτήρια για την επιλογή των προσφερόμενων κοινών μαθημάτων στο πλαίσιο του EUNICE είναι τα εξής:

α) Η διδασκαλία τους μαθήματος στην Αγγλική Γλώσσα

β) Ισοδυναμία μαθήματος με 3 -7.5 ECTS

γ) Η προσφορά τουλάχιστον 20 θέσεων σε φοιτητές/τριες από τα Πανεπιστήμια-μέλη της συμμαχίας EUNICE (2 για κάθε Πανεπιστήμιο).

Οι  θεματικές περιοχές υψηλής προτεραιότητας, αναγράφονται  στον επισυναπτόμενο πίνακα (Priority Fields).

 

Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή  Συμμαχία Πανεπιστημίων EUNICE

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πανεπιστημίων European University for Customized Education (EUNICE) πλέον αποτελείται από δέκα δημόσια Πανεπιστήμια: Poznan University of Technology (Πολωνία), Brandenburg University of Technology (Γερμανία), University of Cantabria (Ισπανία), University of Mons (Bέλγιο), University of Catania (Ιταλία), Université Polytechnique Hauts-de-France (Γαλλία), University of Vaasa (Φινλανδία), Polytechnic Institute of Viseu (Πορτογαλία), University of the Peloponnese (Ελλάδα) και University of Karlstad (Σουηδία).

Με όραμα το μετασχηματισμό της εκπαιδευτικής εμπειρίας τόσο για φοιτητές/τριες όσο και για εκπαιδευτικούς και ερευνητές/τριες σε ευρωπαϊκή κλίμακα, τα πανεπιστήμια – μέλη της EUNICE αποσκοπούν να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν εξατομικευμένα εκπαιδευτικά μονοπάτια, προωθώντας την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ του προσωπικού, τη διεπιστημονική έρευνα και την εφαρμογή εκπαιδευτικων προσεγγίσεων που αντιμετωπίζουν παγκόσμιες προκλήσεις αλλά και περιφερειακά κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα.

 

Ομάδα EUNICE Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Καταληκτική Ημερομηνία