ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία Δημοσίευσης:
Δεκεμβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, πιστό στη δέσμευσή του για προώθηση της έμφυλης ισότητας, υλοποίησε σε συνεργασία με το ελληνικό δίκτυο της διεθνούς οργάνωσης για την ενδυνάμωση των γυναικών στην εργασία τους Lean In Network Greece (Athens) στις 4 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο διαδικτυακής συνάντησης, επιμορφωτικό σεμινάριο για το σύνολο του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου με τη μορφή του εκπαιδευτικού παιχνιδιού “50 WAYS TO FIGHT BIAS”™ (50 Τρόποι για να Καταπολεμήσετε τις Έμφυλες Προκαταλήψεις).

Στο σεμινάριο με συντονίστρια την συν-επικεφαλής του δικτύου Lean In Network Greece (Athens) Νίκη Αλεξάνδρου, προβλήθηκαν επτά ενημερωτικά βίντεο αναφορικά με τις ασυνείδητες προκαταλήψεις και συμπεριφορές που θέτουν εμπόδια στη δράση των γυναικών στον εργασιακό χώρο. 

Με έναν ευχάριστο τρόπο και με συνδυασμό οπτικοακουστικού υλικού, χρήση chat & break out rooms και  ice breakers οι συντονίστριες του παιχνιδιού έδειξαν στις συμμετέχουσες και στους συμμετέχοντες παραδείγματα στερεοτυπικών συμπεριφορών της καθημερινότητας, τις οποίες έχουν συνηθίσει, αλλά άμεσα ή έμμεσα επηρεάζουν τις γυναίκες.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να εντοπίζουν τις παγιωμένες αντιλήψεις εις βάρος των γυναικών και να δρούν προς μια κατεύθυνση ίσων ευκαιριών προς τα δύο φύλα.

Σύμφωνα με την Αντιπρύτανι Διοικητικών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Καθηγήτρια Ευθαλία (Έλια) Χατζηγιάννη, «… Η προώθηση της έμφυλης ισότητας και καταπολέμησης των σχετικών προκαταλήψεων αποτελούν προτεραιότητα για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Για το σκοπό αυτό έχουν δρομολογηθεί σειρά  από σχετικές επιμορφωτικές δράσεις με στόχο την καθιέρωση ενός περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών για όλες τις κοινωνικές ομάδες στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου και όχι μόνο».

 

Λίγα Λόγια για το Lean In Network Greece (Athens)

Η οργάνωση  Lean in Network Greece (Athens) είναι ανεξάρτητη οργάνωση εθελοντών και εθελοντριών, χωρίς νομική μορφή, που συνεργάζεται επίσημα με το Lean in (Leanin.org). Ο στόχος μας είναι να στηρίζουμε  τις γυναίκες για να επιτυγχάνουν τις φιλοδοξίες και να δημιουργήσουμε  έναν πιο δίκαιο και ίσο κόσμο. Θέλουμε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι κάθε φύλου μπορούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. χωρίς προκαταλήψεις ή άλλα εμπόδια να τους κρατούν πίσω. Έναν κόσμο όπου τα κορίτσια θα μεγαλώνουν για να μπορούν να γίνουν ό, τι θέλουν και  να έχουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να το καταφέρουν.

Η οργάνωσή μας αποτελείται από  γυναίκες που σχηματίζουν μικρές κοινωνίες, κύκλους που συνδέονται με βάση κοινά ενδιαφέροντα, επαγγέλματα ή γεωγραφικές περιοχές για να μάθουν και να βοηθούν  η μία από την άλλη και να πετύχουν τους στόχους τους. Σε αυτές τις μικρές ομάδες, οι γυναίκες παίρνουν και δίνουν καθοδήγηση από άλλες, ενισχύουν τις δεξιότητές τους και αποκτούν γνώσεις που θα τους φάνουν χρήσιμες για το μέλλον τους.

Αυτή τη στιγμή η οργάνωση έχει περισσότερους από 80.000 Lean In κύκλους σε περισσότερες από 185 χώρες. Στην Ελλάδα, τo Lean in Network Greece (Athens) συστάθηκε το 2018 και αυτή τη στιγμή αριθμεί περισσότερους από 65 κύκλους, με περισσότερους από 2000 εθελοντές και εθελόντριες

To Lean in Network Greece (Athens) συνεργάζεται επίσημα με το Leanin.org και έχει δικαίωμα χρήσης του ονόματος Lean in (officially affiliated to Leanin.org), αλλά για τις δράσεις και οι πράξεις δεν ευθύνεται ή δεσμεύεται το Leanin.org.

Περισσότερες πληροφορίες: www.leanin.org www.leaningirls.org www.leaninnetwork.gr