To Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EUNICE στις Βρυξέλλες

Ημερομηνία Δημοσίευσης:
Μαρτίου
Image
eunice

 

Πελοπόννησος, 4 Μαρτίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EUNICE στις Βρυξέλλες

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EUNICE- European University for Customised Education (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για την Εξατομικευμένη Εκπαίδευση) που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 26 Φεβρουαρίου. Σκοπός της συνεδρίασης ήταν να συζητηθεί ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών θεμάτων που αφορούν την οργάνωση και διακυβέρνηση, τις εκπαιδευτικές δράσεις, τη χρηματοδότηση και τις πρωτοβουλίες κινητικότητας της Συμμαχίας. Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συμμετείχαν η Αντιπρύτανις Διοικητικών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων & Εξωστρέφειας, Καθηγήτρια Ευθαλία Χατζηγιάννη και η Λέκτορας Αρετή Βογοπούλου, μέλος της ομάδας έργου του πανεπιστημίου.

Ένα από τα κεντρικά σημεία του EUNICE είναι η διατήρηση υψηλών προτύπων εκπαίδευσης και η προώθηση της ανάπτυξης της γνώσης. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν διεξοδικές συζητήσεις για ακαδημαϊκά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης της τρέχουσας ακαδημαϊκής προσφοράς, των κριτηρίων για την προώθηση των εκπαιδευτικών σχεδίων, των στρατηγικών δια βίου μάθησης και της παιδαγωγικής καινοτομίας.

Επιπλέον, η συνεδρίαση εστίασε σε πρωτοβουλίες χρηματοδότησης και κινητικότητας αναδεικνύοντας στρατηγικές για την υποστήριξη της αποστολής και των στόχων του EUNICE. "Μεταξύ άλλων στόχων, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EUNICE επιδιώκει να ενισχύσει την κινητικότητα των φοιτητών, να προωθήσει τις διεθνείς συνεργασίες και να δημιουργήσει ευκαιρίες για διαπολιτισμικές ανταλλαγές", εξηγεί η Maxtalen Llosa, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του EUNICE, "και μέσω της ενίσχυσης των εταιρικών σχέσεων το EUNICE και οι ενδιαφερόμενοι φορείς του επιδιώκουν να ενδυναμώσουν τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό".

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της δέσμευσης των φοιτητών, το Διοικητικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με τη συμμετοχή των φοιτητών στα διοικητικά όργανα του πανεπιστημίου. Οι προοπτικές, οι ιδέες και οι φιλοδοξίες των φοιτητών είναι αναπόσπαστο στοιχείο για τη διαμόρφωση του μέλλοντος του EUNICE. Με την ενεργό συμμετοχή των φοιτητών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, επιδιώκεται η δημιουργία ενός συμπεριληπτικού και δυναμικού περιβάλλοντος.

"Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία αποτέλεσε ένα πλαίσιο γόνιμων συζητήσεων και στρατηγικού σχεδιασμού", δήλωσε η Magdalena Sikorska, Γενική Γραμματέας του EUNICE. "Η δέσμευση και η αφοσίωση που επέδειξαν όλοι οι συμμετέχοντες υπογραμμίζουν τη συλλογική μας προσπάθεια για την προώθηση των στόχων της Συμμαχίας μας".

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EUNICE παραμένει προσηλωμένο στην προώθηση της αριστείας στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης.