
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, η Ε.Ι.Φ.Κ.Δ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνει υβριδική εκδήλωση (θα βρείτε το link την ημέρα της εκδήλωσης στο πεδίο Εκδηλώσεις στον ιστότοπο της Ε.Ι.Φ.Κ.Δ) με θέμα: "Φύλο, Ισότητα, Συμπερίληψη" την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025 στις 12:00 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων, στην Καλαμάτα (επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης).
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μια ευκαιρία για προβληματισμό και δράση προς την κατεύθυνση της ισότητας των φύλων και της εξάλειψης των διακρίσεων. Παρά τις σημαντικές κατακτήσεις των τελευταίων ετών, οι ανισότητες εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση σε διάφορους τομείς της κοινωνίας.
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ως θεσμός που προάγει τη γνώση και τη συμπερίληψη, παραμένει προσηλωμένο στη στήριξη των γυναικών στην ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα. Μέσα από στοχευμένες πολιτικές και δράσεις, ενισχύει την ισότιμη συμμετοχή τους στην εκπαίδευση, την έρευνα και τη λήψη αποφάσεων, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πανεπιστημιακού περιβάλλοντος που ευνοεί την ισότητα και τη δικαιοσύνη για όλες και όλους.