
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς του για την ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης στην ψηφιακή πληροφορία, έχει ενσωματώσει στον σχεδιασμό και τη διαχείριση των ιστοτόπων του τεχνολογίες και πρακτικές που διασφαλίζουν την προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Η Μονάδα Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την επιτροπή παρακολούθησης του έργου ανάπτυξης των ιστοσελίδων του πανεπιστημίου, παρακολούθησε στενά την όλη διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης των ιστοσελίδων του Ιδρύματος, διασφαλίζοντας ότι εξ αρχής ενσωματώνονται οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές που καθιστούν το περιεχόμενο προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Πιο συγκεκριμένα:
- Σε όλες τις επίσημες ιστοσελίδες του Ιδρύματος, των Τμημάτων, του eClass, καθώς και σε θεματικές ιστοσελίδες, έχει ενσωματωθεί το εργαλείο UserWay, το οποίο παρέχει λειτουργίες υποβοηθούμενης πλοήγησης για ΑμεΑ.
- Οι ιστότοποι περιλαμβάνουν δήλωση προσβασιμότητας στο υποσέλιδο κάθε σελίδας.
- Η κεντρική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (www.uop.gr) έχει πιστοποιηθεί από την εταιρεία EP CERT ως συμμορφούμενη με το πρότυπο προσβασιμότητας WCAG 2.1 (επίπεδο AA) του World Wide Web Consortium (W3C).
- Ο τακτικός έλεγχος με εργαλεία όπως το AccessMonitor που έχει υποδειχθεί από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καταδεικνύει εξαιρετικά ικανοποιητικό επίπεδο συμμόρφωσης, κατατάσσοντας το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μεταξύ των Ιδρυμάτων και οργανισμών που διακρίνονται ιδιαιτέρως για την προσήλωσή τους στην ψηφιακή ισότητα.
Η διασφάλιση ψηφιακής ισότητας αποτελεί διαρκή προτεραιότητα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για την ενίσχυση της συμπερίληψης, της ποιότητας και της λογοδοσίας στο σύνολο των πανεπιστημιακών υπηρεσιών.
Μονάδα Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου