Εκπαιδευτική Εκδρομή Τμήματος Λο.Χρη. στη Φορολογική και Τελωνειακή Ακαδημία της ΑΑΔΕ

Ημερομηνία Δημοσίευσης:
Δεκεμβρίου

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής πραγματοποίησε, σε συνεργασία με τον Φοιτητικό Σύλλογο της Σχολής Διοίκησης, εκπαιδευτική εκδρομή για τους φοιτητές του Τμήματος την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στις εγκαταστάσεις της Φορολογικής και Τελωνειακής Ακαδημίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στην Αθήνα, στα πλαίσια των μαθημάτων «Αρχές Χρηματοοικονομικής Λογιστικής» (Α’ εξάμηνο), «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα» (Β’ εξάμηνο) και «Φορολογική Λογιστική Ι» (ΣΤ εξάμηνο).

Ο προϊστάμενος της Φορολογικής και Τελωνειακής Ακαδημίας κος Παναγιώτης Μπάλλας και τα υπόλοιπα στελέχη της ΦΟ.Τ.Α. μας υποδέχτηκαν εγκάρδια και μας φιλοξένησαν στους χώρους της Ακαδημίας στην Ηλιούπολη. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, κος Πιτσιλής Γεώργιος απηύθυνε χαιρετισμούς στους συμμετέχοντες φοιτητές, εξαίροντας τη σημασία της επίσκεψής μας τόσο για τους φοιτητές όσο και για τα στελέχη της ΑΑΔΕ.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτές της Ακαδημίας ανέπτυξαν στους φοιτητές του Τμήματός μας τις βασικές αρχές φορολόγησης των φυσικών και νομικών προσώπων, τους μηχανισμούς εφαρμογής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, τον τρόπο εφαρμογής των έμμεσων τεχνικών ελέγχου φυσικών και νομικών προσώπων και τα φορολογικά κίνητρα που έχει θεσπίσει το Κράτος προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος και της υιοθέτησης πρακτικών ESG από τις επιχειρήσεις.

Ευχαριστούμε θερμά τόσο τον προϊστάμενο της Φορολογικής και Τελωνειακής Ακαδημίας κο Παναγιώτη Μπάλλα, όσο και τους εκπαιδευτές κ.κ. Κωνσταντίνο Ζιάβρα, Νίκο-Αντώνη Γιανναγά, Αριστείδη Γεωργίου, Σάββα Μιχαηλίδη και Γεώργιο Παπανικολάου για την εξαιρετική φιλοξενία και τις εμπνευσμένες ομιλίες τους.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image