Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EUNICE, μεταφέρει την πρόσκληση σε μέλη ΔΕΠ, ερευνητές και στελέχη με συναφή επιστημονική ή επαγγελματική εμπειρία για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην εκπαιδευτική ομάδα του «Blue Change Makers Volunteering Camp», που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο της Καντάμπρια, σε συνεργασία με το IHCantabria.
Όσοι επιλεγούν θα συνεργαστούν στον σχεδιασμό και την προετοιμασία του εκπαιδευτικού περιεχομένου και θα μεταβούν στο Σανταντέρ της Ισπανίας για να συμμετάσχουν στις δια ζώσης εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Η δράση θα υλοποιηθεί ως Μεικτό Εντατικό Πρόγραμμα (BIP), συνδυάζοντας διαδικτυακή μάθηση και επιτόπιες δραστηριότητες. Η δια ζώσης φάση προγραμματίζεται για τον Ιούνιο 2027, με τις ακριβείς ημερομηνίες να αναμένεται να επιβεβαιωθούν.
Η θεματική του προγράμματος αφορά την ευαισθητοποίηση για τα υδάτινα οικοσυστήματα και τη ρύπανση από απορρίμματα μέσω της ψηφιακής αφήγησης. Φοιτητές από τα πανεπιστήμια της Συμμαχίας EUNICE, με την καθοδήγηση ερευνητών και εκπαιδευτών, θα συνδυάσουν επιστημονική γνώση, δραστηριότητες πεδίου και δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου. Εργαζόμενοι σε ομάδες, θα δημιουργήσουν σύντομα βίντεο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση του κοινού για την προστασία ποταμών, εκβολών και παράκτιων οικοσυστημάτων.
Για την υποστήριξη αυτών των δραστηριοτήτων, αναζητούνται άτομα με κατάλληλη γνώση και εμπειρία στα ακόλουθα πεδία:
- Υδάτινα οικοσυστήματα, παράκτια περιβάλλοντα και περιβάλλοντα γλυκών υδάτων, καθώς και ρύπανση από απορρίμματα.
- Επικοινωνία της επιστήμης και δράσεις ενημέρωσης και εξωστρέφειας.
- Επεξεργασία βίντεο και δημιουργία περιεχομένου για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τις 25 Οκτωβρίου 2026.
Η αξιολόγηση των αιτήσεων και η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθούν από τη συντονιστική ομάδα του BIP του Πανεπιστημίου της Καντάμπρια και του IHCantabria, με στόχο την ισόρροπη εκπροσώπηση των θεματικών πεδίων και των πανεπιστημίων της Συμμαχίας. Η υποβολή αίτησης δεν συνεπάγεται αυτόματα επιλογή.
Τα έξοδα μετακίνησης και διαβίωσης ενδέχεται να καλυφθούν μέσω χρηματοδότησης Erasmus+, με την υποστήριξη των αρμόδιων Γραφείων Διεθνών Σχέσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισυνάπτονται στην αγγλική γλώσσα η αναλυτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η εκτενέστερη περιγραφή της δράσης, με πληροφορίες για τους στόχους, τη μεθοδολογία και τη δομή του προγράμματος.

