Σε ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026, στην έδρα της Πρυτανείας στην Τρίπολη, συνάντηση της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγήτριας Σοφίας Ζυγά, με αντιπροσωπεία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η θεμελίωση και η περαιτέρω ενίσχυση μιας σταθερής, μακροπρόθεσμης συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, με κοινό όραμα τη στήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας και τη διασύνδεση της ομογένειας με την τριτοβάθμια εκπαίδευση της Αρκαδίας.
Βασικά Σημεία Συζήτησης
• Παροχή Υποτροφιών: Συζητήθηκαν οι προοπτικές θεσμοθέτησης προγραμμάτων υποτροφιών από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής για φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με στόχο την επιβράβευση της ακαδημαϊκής αριστείας και τη στήριξη νέων με περιορισμένους οικονομικούς πόρους.
• Ανταλλαγή Φοιτητών & Ακαδημαϊκές Δράσεις: Εξετάστηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών, καθώς και η διοργάνωση κοινών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων που θα φέρουν σε επαφή τους νέους της διασποράς με το Πανεπιστήμιο.
• Συνέργειες & Εξωστρέφεια: Υπογραμμίστηκε η σημασία της ενίσχυσης της διεθνούς παρουσίας του Ιδρύματος μέσα από την ενεργό στήριξη του από την ομογένεια της Αμερικής.
«Η συνεργασία μας με την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής αποτελεί γέφυρα πολιτισμού, παιδείας και προσφοράς», δήλωσε η Πρύτανις, Καθηγήτρια Σοφία Ζυγά.

