Image
Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

 

Ιστορία - Τοποθεσία του Τµήµατος

 

▶ Το Τµήµα είναι νεοσύστατο, ιδρύθηκε το 2019 µε βάση το ν. 4610/2019 (ΦΕΚ 70τ.Α/2019). Συνδυάζει τη σύγχρονη διοικητική επιστήµη µε τις νέες τεχνολογίες (πληροφορική, επικοινωνίες) 

▶ Ανήκει στη Σχολή Οικονοµίας και Τεχνολογίας και είναι εγκατεστηµένο στην έδρα του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη 

 

Προπτυχιακές και Μεταπτυχιακές σπουδές

 

Το προπτυχιακό πρόγραµµα σπουδών έχει σχεδιαστεί για να προετοιµάζει στελέχη υψηλού επιπέδου για επιχειρήσεις και οργανισµούς, ικανά να αντιµετωπίζουν µε επιτυχία την πολυπλοκότητα των σύγχρονων και µελλοντικών τεχνολογικών, οικονοµικών και κοινωνικών προκλήσεων. 

Στόχοι του προγράµµατος σπουδών:

▶ Να παρέχει ένα πρόγραµµα σπουδών στην διοικητική επιστήµη και την τεχνολογία που να εµπνέει και να καθοδηγεί τους φοιτητές 

▶ Να αναπτύσσει τις δεξιότητες των φοιτητών στη διατύπωση σύνθετων επιχειρηµάτων, την ανάλυση πρακτικών θεµάτων, την κριτική σκέψη, τις ποσοτικές τεχνικές, τις µαθηµατικές ικανότητες, την αποτελεσµατική επικοινωνία χρησιµοποιώντας µια ποικιλία εκπαιδευτικών διαδικασιών 

▶ Να παρέχει στους φοιτητές τις γνώσεις και δεξιότητες που είναι σηµαντικές για την εξέλιξη τους σε ικανούς επαγγελµατίες 

▶ Να προσφέρει στους φοιτητές µια µεγάλη επιλογή µαθηµάτων που να τους παρέχει µια ευρεία γνώση στο αντικείµενο της διοικητικής επιστήµης και τεχνολογίας. 

▶ Να τροφοδοτεί τα ενδιαφέροντα και τις ακαδηµαϊκές ανάγκες κάθε φοιτητή ξεχωριστά 

Μαθησιακά αποτελέσµατα: 

Ο /Η φοιτητής/τρια µε την ολοκλήρωση του προγράµµατος σπουδών: 

▶ θα έχει κατανοήσει πώς να συνδυάζει γνώσεις διοικητικής επιστήµης, διοίκησης και νέων τεχνολογιών και να αξιολογεί κριτικά την εφαρµογή τους στην πράξη 

▶ θα αποδεικνύει κατανόηση των διοικητικών, τεχνολογικών, οικονοµικών και κοινωνικών προκλήσεων που αντιµετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι οργανισµοί στο παγκόσµιο περιβάλλον και θα αντιµετωπίζει µε επιτυχία την πολυπλοκότητά τους, θα χρησιµοποιεί αναλυτικές µεθόδους και τεχνικές ώστε να λαµβάνει αποτελεσµατικά λειτουργικές και στρατηγικές αποφάσεις 

▶ θα αναγνωρίζει, σχηµατοποιεί και επιλύει διοικητικά προβλήµατα µε κριτική σκέψη 

▶ θα µπορεί να επιδεικνύει ηγετικές, διοικητικές και επιχειρηµατικές ικανότητες ώστε να διαδραµατίζει καθοριστικό ρόλο σε επιχειρήσεις και οργανισµούς του µέλλοντος 

▶ θα επιδεικνύει καινοτοµική και επιχειρηµατική στάση ως προς την αναγνώριση ευκαιριών και να αντιµετωπίζει τις σύγχρονες προκλήσεις του επιχειρείν. 

Το πρόγραµµα σπουδών έχει ως στόχο να εφοδιάσει τους φοιτητές µε δεξιότητες κριτικής σκέψης, ποσοτικού συλλογισµού, επίλυσης προβληµάτων, επικοινωνίας, εξειδικευµένης γνώσης και εφαρµογής στην πράξη. Πιο συγκεκριµένα, οι φοιτητές µε την ολοκλήρωση του προγράµµατος σπουδών θα είναι σε θέση να: 

▶ Εφαρµόζουν την διοικητική επιστήµη σε καθηµερινά τεχνολογικά προβλήµατα. 

▶ Εφαρµόζουν την διοικητική επιστήµη και τεχνολογία για την αξιολόγηση προτάσεων πολιτικής. 

▶ Κατανοούν τον ρόλο των υποθέσεων και τις επιπτώσεις των προτάσεων πολιτικής. 

▶ Χρησιµοποιούν ποσοτικά δεδοµένα σε συνδυασµό µε διοικητικά µοντέλα για την αξιολόγηση της εγκυρότητας των θεωριών και πολιτικών. 

▶ Συγκεντρώνουν δεδοµένα χρησιµοποιώντας τις κατάλληλες ερευνητικές µεθόδους. 

▶ Προτείνουν συγκεκριµένες λύσεις σε διοικητικά και τεχνολογικά προβλήµατα. 

▶ Εµβαθύνουν την κριτική σκέψη και τις αναλυτικές ικανότητες σε εξειδικευµένους τοµείς της διοικητικής επιστήµης και να τις εφαρµόζουν σε σύνθετα προβλήµατα. 

▶ Εργάζονται τόσο ατοµικά όσο και οµαδικά. 

▶ Ηγούνται και να συντονίζουν οµάδες εργασίας µε σκοπό την επίλυση προβληµάτων, τη συνεχή βελτίωση των διαδικασιών καθώς και την εισαγωγή καινοτοµιών στο χώρο εργασίας. 

Η απόκτηση του πτυχίου απαιτεί την επιτυχή ολοκλήρωση συνολικά σαράντα δύο (42) µαθηµάτων. 

Το πρόγραµµα σπουδών πληροί τις προδιαγραφές του ευρωπαϊκού συστήµατος συσσώρευσης και µεταφοράς πιστωτικών µονάδων ΕCTS. Το σύνολο των ακαδηµαϊκών υποχρεώσεων του φοιτητή-τριας σε ECTS είναι 240. 

Σε συνεργασία µε το Τµήµα Γεωπονίας του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου, λειτουργεί ∆ιατµηµατικό ΠΜΣ µε θέµα την «Οργάνωση και ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων στον Αγρο-διατροφικό τοµέα (ΜΒΑ in Agrifood Sector).

 

Επαγγελµατικές προοπτικές αποφοίτων

 

Οι σύγχρονοι οργανισµοί και επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε ένα δυναµικό και συνεχώς µεταβαλλόµενο περιβάλλον, όπου η τεχνολογία αποτελεί βασικό πυλώνα της διοίκησης και λειτουργίας τους. Τα στελέχη των επιχειρήσεων, του δηµόσιου τοµέα και των µη-κερδοσκοπικών οργανισµών καθώς και της κοινωνικής οικονοµίας, χρειάζονται σήµερα, ένα συνδυασµό γνώσεων της ∆ιοικητικής Επιστήµης (Management) µε τις σύγχρονες τεχνολογίες της Πληροφορικής Επιστήµης (Artifi cial Intelligence, Internet of Things, Big data Analytics, Digital marketing, Blockchain, κλπ.) ώστε να λειτουργήσουν αποτελεσµατικά και να δηµιουργήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα. 

Οι πτυχιούχοι του Τµήµατος ∆ιοικητικής Επιστήµης και Τεχνολογίας, έχοντας εκπαιδευτεί κατάλληλα από έµπειρους Καθηγητές µε γνώση του νέου επιχειρηµατικού περιβάλλοντος, µπορούν να ασχοληθούν µε όλους τους παρακάτω τοµείς ως στελέχη διοίκησης, ως σύµβουλοι η ακόµη να αρχίσουν µία δική τους επιχειρηµατική δραστηριότητα: 

▶ ∆ιοίκηση Παραγωγής και Παροχής Υπηρεσιών 

▶ Στρατηγικός Σχεδιασµός, Επιχειρηµατικότητα και Καινοτοµία 

▶ Ανάλυση, σχεδιασµός και διοίκηση Πληροφοριακών Συστηµάτων 

▶ Προγραµµατισµός και ∆ιαχείριση Έργων 

▶ Οικονοµικά/Λογιστικά/Χρηµατοοικονοµικά 

▶ Ποσοτικές µέθοδοι στη διοίκηση επιχειρήσεων 

▶ Εφοδιαστική Αλυσίδα και Μεταφορές (logistics) 

▶ Μοντελοποίηση Επιχειρηµατικών ∆ιαδικασιών και Συστηµάτων 

▶ ∆ιοίκηση Ανθρώπινου ∆υναµικού, Ηγεσία και Οργανωσιακή Συµπεριφορά 

▶ ∆ιοίκηση Ολικής Ποιότητας και Επιχειρηµατική Αριστεία 

▶ Περιβάλλον/ Ενέργεια 

▶ Μάρκετινγκ και Πωλήσεις 

▶ Ηλεκτρονικό Εµπόριο και Ψηφιακό Μάρκετινγκ 

▶ Βάσεις ∆εδοµένων 

▶ ∆ιαχείριση Γνώσης και Μάθησης 

Οι πτυχιούχοι του Τµήµατος ∆ΕΤ εγγράφονται ως µέλη του Οικονοµικού Επιµελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ).

 

Ερευνητική δραστηριότητα του τµήµατος

 

Τα µέλη ∆ΕΠ και ΕΕ∆ΙΠ του Τµήµατος έχουν µεγάλη εµπειρία στη διεκδίκηση και υλοποίηση Ερευνητικών έργων χρηµατοδοτούµενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΣΠΑ καθώς και άλλους ∆ιεθνείς Οργανισµούς. Το Τµήµα ∆ΕΤ, µετα την οργάνωση των ∆ιδακτορικών του Σπουδών, προχωρά στην οργάνωση των Μεταδιδακτορικών Σπουδών και από το 2022 θα δεχθεί τους πρώτους Μεταδιδακτορικούς φοιτητές-τριες.

 

Πρόσβαση

 

37.53175400663, 22.371143893363

Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Πληροφορίες

Καθηγητής

Γραμματεία
Θέση Σέχι Πρώην 4ο Πεδίο Βολής, 22100 Τρίπολη
+30 2710-230-128