Συμμετοχή στο πρόγραμμα Μικτής Κινητικόητας "Ethics in the Food Ecosystem"

Ημερομηνία Δημοσίευσης:
Ιουλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Tμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου  Πελοποννήσου στη διοργάνωση Εντατικού Προγράμματος Μικτής Κινητικότητας με τίτλο «Ethics in the Food Ecosystem».

Image
ethics-in-food-afissa

Το Tμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συμμετείχε στη διοργάνωση Εντατικού Προγράμματος Μικτής Κινητικότητας (Blended Intensive Programme) με τίτλο «Ethics in the Food Ecosystem» και Πανεπιστήμιο Συντονισμού το Polytechnic University of Viseu (Πορτογαλία). Ειδικότερα, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ τα Πανεπιστήμια-μέλη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας EUNICE Polytechnic University of Viseu (Πορτογαλία), Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Ελλάδα) και  Universita Degli Study de Catania (Ιταλία), σε συνεργασία με το Savonia University (Φιλανδία) και το Lithuanian University of Health Science (Λιθουανία) υλοποίησαν από τις 15 Απριλίου έως τις 11 Μαΐου 2024 το πρόγραμμα «Ethics in the Food Ecosystem” με θεματικό άξονα τη μελέτη των ηθικών ζητημάτων παραγωγής, διάθεσης και κατανάλωσης τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα, το διαδικτυακό μέρος του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 19 Απριλίου 2024 (20 ώρες) και ακολούθησαν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες με φυσική παρουσία από τις 22 έως τις 26 Απριλίου 2024 (40 ώρες) στο Polytechnic University of Viseu (Πορτογαλία). Στη συνέχεια, οι φοιτήτριες/τές εργάστηκαν αυτόνομα σε ομάδες για την παράδοση της τελικής εργασίας του προγράμματος (40 ώρες), με καταλυτική ημερομηνία την Κυριακή 11 Μαΐου 2024.

Τα μαθήματα στο πλαίσιο του προγράμματος διδάχθηκαν από συνολικά δεκαέξι Καθηγήτριες και Καθηγητές από τα πέντε Πανεπιστήμια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Η ενότητα με τίτλο «Ethical Food Operation» προσφέρθηκε από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συγκεκριμένα από τον Καθηγητή Ιωάννη Καπόλο, τον Καθηγητή Θεόδωρο Βαρζάκα και τον Επίκουρο Καθηγητή Λάμπρο Φαρμάκη. 

Συνολικά είκοσι-μία/ένας φοιτήτριες και φοιτητές παρακολούθησαν το μάθημα, εκ των οποίων πέντε ήταν από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, οχτώ από το Savonia University (Φιλανδία) και οχτώ από το  Lithuanian University of Health Science (Λιθουανία). 

Τέλος, οι φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δήλωσαν ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι/ες από το πρόγραμμα αναφέροντας ότι  ήταν μια εξαιρετική εκπαιδευτική εμπειρία  καθώς εξετάστηκαν  σημαντικές σύγχρονες ηθικές προκλήσεις στο οικοσύστημα των τροφίμων, όπως η περιβαλλοντική βιωσιμότητα και η επισιτιστική ασφάλεια.

Για να παρακολουθήσετε το βίντεο του προγράμματος, παρακαλώ μεταβείτε στον παρακάτω
σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=qDeV9aivHu0

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Πανεπιστημιακή Συμμαχία EUNICE, παρακαλώ μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.uop.gr/eunice-european-university

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα Εντατικά Προγράμματα Μικτής Κινητικότητας - Blended Intensive Programmes (BIP), παρακαλώ μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://www.uop.gr/programmata-miktis-kinitikotitas-bir